Egészség patika

Ez a fok­hagy­ma­krém­le­ves még az influ­en­zát is elűzi!

Azt mond­ják, aki a téli hó­na­pok­ban jó sok fok­hagy­mát eszik, azt biz­to­san el­ke­rü­lik a be­teg­sé­gek. 

A fokhagyma régóta ismert ter­mé­sze­tes an­ti­bio­ti­kum, ha­tó­anyaga, az al­li­cin ku­ta­tá­sok sze­rint még a pe­ni­cil­lin­nél is erősebb.

Ha magasabbak a koleszterinértékeid vagy a családodban jellemző a meszesedési hajlam, egyél fokhagymát! A fokhagyma a legjobb fertőtlenítő, segít a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében, értágító, vagyis csökkenti a vérnyomást.

De egyszerűen csak immunerősítőnek is bevetheted!

Be­teg­ség­űző tu­laj­don­sága miért ne ér­vé­nye­sül­hetne az éte­lek­ben?

Egyél például finom fok­hagy­ma­le­vest, 1 csepp 100%-os citromolajjal ízesítve, közben pedig gyógyulj!

Ez a fok­hagy­ma­krém­le­ves még az influ­en­zát is elűzi!

Fotó: Pinterest

Hozzávalók:

  • 25 gerezd hámozatlan fokhagyma,
  • 2 evőkanál olívaolaj,
  • 2 evőkanál vaj,
  • fél teáskanál bors,
  • fél csészényi friss gyömbér,
  • két csészényi szeletelt vöröshagyma,
  • másfél teáskanál friss, apróra vágott kakukkfű,
  • 25 gerezd fokhagyma hámozva,
  • fél csészényi (kb. 1 dl) tejszín,
  • 8 dl zöldségleves-alaplé,
  • 3 gerezd citrom   
  • 1 csepp doTERRA citromolaj, karakteres ízt ad, és felerősíti a fertőtlenítő hatást, (Fotó: Pinterest)

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 180 Celsius-fokra. Tedd a hámozatlan fokhagymagerezdeket sütőpapírral bélelt tepsire, szórd meg egy kevés tengeri sóval, és csepegtess rá olívaolajat, és egy kicsit rázd össze, hogy mindenhol érje a só és az olaj.

Tedd a sütőbe és süsd körülbelül 50 percig, amíg a fokhagyma megpirul. Keverj össze 2 evőkanál olívaolajat és 2 evőkanál vajat egy lábasban, és olvaszd meg. Add hozzá a hagymát, a kakukkfüvet, a hámozott és apró darabokra vágott gyömbért, a borsot, és párold körülbelül 6 percig, amíg a hagyma üvegessé válik.

Add hozzá a sült fokhagymát, és a 25 gerezd nyers, hámozott fokhagymát, majd párold újabb 3 percig. Öntsd hozzá a zöldségleves-alaplevet, és körülbelül 20 perc alatt főzd puhára a fokhagymát. Ezután botmixerrel pürésítsd a levest.

Öntsd vissza a krémlevest a lábasba, keverd hozzá a tejszínt, és forrald össze, majd ízesítsd ízlés szerint egy kevés citromlével, 1 csepp doTERRA citromolaj, karakteres ízt ad, és felerősíti a fertőtlenítő hatást.

Pirított kenyérkockákkal tálald

Így tün­tesd el a fok­hagy­ma­sza­got!

Saj­nos nem ele­gendő a fog­mo­sás, mivel a fok­hagyma szaga leg­több­ször még a bőrön is érez­hető! Sze­ren­csére lé­te­zik né­hány jól be­vált trükk, ami biz­to­san segít! 

Számtalan gyógyhatása mellett kellemes ízéért is szeretjük a fokhagymát, mely az egyik legnépszerűbb fűszerzöldség a konyhában.

A legtöbb fogást feldobhatod, ha belecsempészel egy kis fokhagymát. Bizonyos ételek elképzelhetetlenek fokhagyma nélkül!

Fokhagymából akár teljes értékű fogás is készíthetsz: ilyen például a tejszínes fokhagymakrémleves! De a legnagyobb fokhagymarajongók a héjában sült fokhagymát tartják igazi csemegének.

Persze a fokhagymát nem kell ilyen töményen alkalmazni, hiszen kisebb mennyiségben használva is igazán karakteressé teszi az ételeket, gondolj csak a cigánypecsenyére vagy a brassóira!
 
Mind mennyei ízek, amit a legtöbben imádunk! 
 
Csak azt nem szeretjük, ami a fokhagymás ételek fogyasztása után marad:
ez pedig nem más, mint a fokhagymaszag!

Szerencsére a  fokhagymaszag eltüntetésére olyan remek praktikák léteznek, melyekkel hatásosan semlegesítheted ezt az apró kellemetlenséget.

Egyél bátran fokhagymát szabadulj meg gyorsan a szagoktól! Néhány okos trükk segít!

 

Tippek átható fokhagymaszag ellen

1. Jelentősen csökkentheted a fokhagymaszagot, ha felhasználás előtt félbevágod a gerezdeket és a bennük lévő kis zöld hajtásrészt eltávolítod!

2. Majszolj gyümölcsöt! Hatékonyan semlegesíti a kellemetlen leheletet az alma, a narancs, a citrom, az aszalt szilva és a dinnye.

3. Csavarj ki egy ciromot. Hígítsd kevés vízzel és idd meg!Remekül semlegesíti a fokhagyma szagát.

4. A tejtermékek szintén jól működnek fokhagymaszag ellen. Étkezést követően igyál 1 pohár tejet vagy 1 pohár natúr joghurtot.

6. Rágcsálj el néhány szál petrezselymet, a klorofill eltünteti a zavaró fokhagymaszagot. 

7. Ropogtass el néhány kávészemet! Az egyik leghatékonyabb segítség!

8. Másfél liter vízbe csöpögtess 1-1 csepp citrom és narancs olajat, ne többet csak egy cseppet, szagtalanít, megöli a bacikat, egészséges és életerőt ad. Idd meg, nagyon jó íze van. 

Egészségedre………….

>alapgondolat, ripost.hu>

Köszönöm, ha segítesz eljuttatni a cikket másokhoz is, jelezd, ha tetszett a bejegyzés, oszd meg a barátaiddal, nyomj egy tetszik-et, vagy oszd meg bármelyik  közösségi oldalon. 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!