Gondoltad volna, hogy a pirítós gyógyít?
Már beszéltünk arról, egy előző cikkünkben, milyen fontos, hogy pirítsuk meg a kenyerünket. A pirított kenyér könnyebben emészthető, mert a bélbe kerülve kevésbé ragad a bélfalra és a bélbolyhok közé. Ezért is ajánlott a pirítósok, kétszersültek fogyasztása bélhurut, bélgyulladás, de akár egy érzékenyebb gyomrú ember számára is.
A pirítós egy igazi Jolly Joker a konyhában! Reggelire, vacsorára bármikor bevetheted, a variációk száma pedig szinte végtelen. Arra pedig biztos nem gondoltál, hogy egy pirítóssal is sokat tehetsz az egészségedért, jó közérzetedért.
A pirítós egyik legnagyobb előnye, hogy kifejezetten szikkadt kenyérből jó, így a másnapos pékáru sem megy kárba. Most megmutatjuk hogy gyógyíthatsz pirítóssal:
Fontos tárgyalás előtt, vizsgaidőszakban a legjobb reggeli a tonhalkrémes pirítós.
A benne lévő nagy mennyiségben található omega-3 segíti a koncentrációt.
Tonhalkrémes pirítós
Hozzávalók: 1 doboz tonhal, 1 kisebb lila hagyma 1 krémsajt, kis citromlé, só
- Keverd össze a hozzávalókat és hagyd állni egy kicsit.
Hurutos- és légzőszervi betegségnél a legjobb ha hagymás pirítóssal kúrálod magad. Baktériumölő hatása enyhíti a megfázás tüneteit, csökkenti az orrdugulást.
Pirított hagymás pirítós
Hozzávalók: 4 fej hagyma, 1 kanál vaj, 1 teáskanál cukor, só, 10 dkg sajt
- Szeleteld vékonyra a hagymát, majd a vajon a cukorral karamellizáld. Amikor aranybarna sózd és halmozd a vajjal megkent pirítósra. Tetejére szórj reszelt sajtot, majd a sütőben olvaszd rá a sajtot.
Tükörtojásos pirítós
Hozzávalók: Bacon, tojás, só
- Serpenyőbe süsd meg a bacont, szinte szárazon. A megmaradt zsírban pirítsd meg a kenyér mindkét oldalát. Végül süsd meg a tojást. A kenyérre helyezd a bacont majd a tojást.
Napi 1 alma és elkerül a doktor! A betegségek megelőzésén kívül még emésztési problémák esetében is remekül alkalmazható.
A SERENITY nyugtatja az elmét, és a testet, használatával elérhető a kipihent jó közérzet.
Almás-sajtos pirítós
Hozzávalók: 1 db alma, 5 dkg sajt, 1 evőkanál tejföl, 1 evőkanál majonéz, só
- Reszeld le az almát és a sajtot, keverd össze a tejföllel és a majonézzel, végül sózd meg ízlésed szerint.
Fáradság, kimerültség esetén dobd össze ezt a fantasztikus májpástétomot. A májban lévő értékes vitaminok, ásványi anyagok kitűnő táplálék a lestrapált szervezetnek.
Majorannás májas
Hozzávalók: 20 dkg csirkemáj, 2 szelet bacon, 1 kis fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, olaj, szárított majoranna, só, bors, 1 tk mustár, 10 dkg vaj.
- Párold üvegesre az apróra vágott hagymát, fokhagymát az olajon, majd tedd hozzá a kockára vágott bacont és a májat. Kis vízzel párold puhára, majd ha megpuhult a máj, tedd félre. Ha kihűlt botmixerrel turmixold össze és fűszerezd sóval, borssal, majorannával mustárral ízlésed szerint. Végül a vajjal keverd habosra.
Csontritkulás megelőzésére az egyik legjobb kalciumforrása túró, foszfor tartalma magasabb a tejnél. Sportolás után is nagyszerű kalcium utánpótlás.
Zöldséges túrókrém
Hozzávalók: 20 dkg túró, 1 kis sárgarépa, 1/2 csokor újhagyma, 1/2 uborka, tejföl, só
- Reszeld le a zöldségeket, a hagymát karikázd, majd keverd össze a túróval és 2-3 kanál tejföllel. Sózd ízlésed szerint.
A jobb közérzetért: a zöld fűszer igazi vitamin bomba, bőrmegújító, vitalizáló, egyszerűen kihagyhatatlan az étrendedből!
Zöld fűszervajas pirítós
Hozzávalók: 10 dkg vaj, 1 csokor zöldfűszer, 1 gerezd fokhagyma, só, bors
- Vágd apróra a zöldfűszert. Ez lehet kapor, petrezselyem, bazsalikom, vagy rozmaring, de keverheted is. Keverd habosra a vajjal és a zúzott fokhagymával. Sózd, borsozd ízlésed szerint.
Szívprobléma esetén az egyik leghatásosabb étel a paradicsom Védi a szívet, és bőrfiatalító hatása véd a ráncoktól.
Bruschetta
Hozzávalók: Paradicsom, olivaolaj, fokhagyma, só, bors, bazsalikom levél
- Apró kockára vágd össze a paradicsomot, majd forgasd jól össze a sóval, borssal és az apróra vágott bazsalikomlevelekkel. A pirítóst dörzsöld be fokhagymával, kend meg olivaolajjal és végül, halmozd a tetejére a paradicsom kockákat.
Sült fokhagyma túrós pirítóssal
Hozzávalók: 5 fej fokhagyma, 25 dkg túró/juhtúró, kakukkfű, só, bors, olívaolaj
- Kis olívaolajjal csomagold a fokhagymákat alufóliába. Süsd 30 percig 180 fokon. Ízlésed szerint fűszerezd a túrót, kend meg a pirítóst, majd helyezd a tetejére a sült fokhagyma gerezdeket.
Fokhagymás pirítós
Ha csak a klasszikus, a világon mindenhol ismert és kedvelt pirítósra vágysz:
- Dörzsöld be a pirítóst a fokhagymával, majd kend meg zsírral, vagy vajjal. De krémnek is elkészítheted ha a vajat és a zúzott fokhagymát összekevered és sóval, borssal ízesíted.
Gombás pirítós
Hozzávalók: 25 dkg gomba, 2 evőkanál olaj, fokhagyma, só, bors, 10 dkg reszelt sajt, kis vaj
- A serpenyőbe kevés olajon pirítsd meg a szikkadt kenyeret és a tetejét szórd meg reszelt sajttal. Majd fordítsd meg úgy, hogy a sajtos oldalát is süsd kb. 30 mp.-ig. Szedd a sajtos pirítósokat egy tálra, majd az apróra vágott gombát, kevés, de nagyon forró olajon pirítsd meg. Amikor megkérgesedtek a gombaszeletek fűszerezd és egy kis vajat keverj hozzá, végül helyezd a sajtos pirítósok tetejére.
+ 1 a jó hangulatodért
Főzz doTERRA illóolajokkal! Receptek itt. https://www.sarahtitus.com/category/recipes/
Narancslekváros pirítós teával, az egyik legjobb téli hangulat fokozó, de bármilyen más lekvárral, a ropogós pirítóssal rövid ideig biztos, hogy a mennyországban érezheted magad!
>alapgondolat, ripost.hu>
Köszönöm, ha segítesz eljuttatni a cikket másokhoz is, jelezd, ha tetszett a bejegyzés, oszd meg a barátaiddal, nyomj egy tetszik-et, vagy oszd meg bármelyik közösségi oldalon.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: