A rostdús táplálkozás az egészséges emésztés, a megfelelő anyagcsere alapja.
Ha sok rostos ételt fogyasztasz, elejét veheted többek között az elhízásnak, a székrekedésnek, és csökkentheted a szívbetegségek kockázatát is.
A zab pedig tényleg bővelkedik oldható rostokban, ami segít csökkenteni a koleszterinszintet, és stabilizálja a vércukorszintet, a vastagbélnek pedig különösen jót tesz.
Tápanyagban nagyon gazdag, hamar eltelít, diétázóknak, fogyni vágyóknak is tökéletes.
- A zab igazi vitamin- és ásványianyag-bomba: tamin (B1-vitamin), szelén, E-vitamin, magnézium, foszfor, cink, mangán és vas is található benne.
- Ha fogyókúrázol, akkor is a zabkása az egyik legjobb reggeli, amit választhatsz, de ez az az étel, ami diétától függetlenül nagyon népszerű.
- Épp azért, mert sok időre eltelít, és serkenti az emésztést, a diéta egyik nélkülözhetetlen eleme, még akkor is, ha egyébként igyekszel kevés szénhidrátot enni.
- Fontos azonban, hogy a szénhidrát is szerepeljen az étrendedben, mert ettől lesz energiád, a rostokra pedig szüksége van a szervezetnek.
- Ha a fogyókúra alatt sem tudsz lemondani az édességről, akkor is remek választás a zab, amit akár süteményekhez is felhasználhatsz.
CSOKIS ZABOS GOLYÓ
Hozzávalók:,
1 dl tej, 5 g vaníliás pudingpor, 10 g holland kakaópor csipetnyi só, édesítő (nálam kb. 25 g Diawellness négyszeres erejű édesítő), 30 g narancsos Wawel csoki 50 g (apró szemű) zabpehely, 2 csepp narancsolaj 100%-os,
- A tejet, pudingport, édesítőt, kakaóport, 2 csepp narancsolajat, sót egy edényben, kézi habverővel elkeverjük, alacsony hőfokon összefőzzük.
- Tűzről levéve hozzáadjuk a csokit és olvadásig keverjük.
- Amikor kicsit kihűlt hozzákeverjük a zabpelyhet, hűtőbe tesszük egy kis időre, majd golyókat formázunk belőle.
- Nekem 12-14 db lett ebből az adagból.
- Az eredeti receptben nincs narancsolaj, de mi nagyon szeretjük így.
Eredeti recept itt: fittkonyha.com
Köszönöm, ha segítesz eljuttatni a cikket másokhoz is, jelezd, ha tetszett a bejegyzés, oszd meg a barátaiddal, nyomj egy tetszik-et, vagy oszd meg bármelyik közösségi oldalon.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: