Egészség patika

Gon­dol­tad volna, hogy a pi­rí­tós gyó­gyít?

Gondoltad volna, hogy a pirítós gyógyít? Már beszéltünk arról, egy előző cikkünkben, milyen fontos, hogy pirítsuk meg a kenyerünket. A pirított kenyér könnyebben emészthető, mert a bélbe kerülve kevésbé ragad a bélfalra és a bélbolyhok közé. Ezért is ajánlott a pirítósok, kétszersültek fogyasztása bélhurut, bélgyulladás, de akár egy érzékenyebb gyomrú ember számára is. A pi­rí­tós egy igazi Jolly Joker… Tovább »

Tudtad, hogy miért pirítsuk a kenyeret ?

Miért pirítsuk a kenyeret ? A kenyér két okból fogyasztható pirítva, de természetesen nem megégetve…. Az élesztővel készült kenyerekben a gombaspórák kemény burokban vannak megbújva és emiatt, még sajnos a magas hő hatására sem pusztulnak el. Sütés után már néhány óra múlva “felélednek”, de a pirítással tudjuk az aktivitásukat visszaszorítani . Ezért használunk pl. kenyérdarabot… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!