Gondoltad volna, hogy a pirítós gyógyít? Már beszéltünk arról, egy előző cikkünkben, milyen fontos, hogy pirítsuk meg a kenyerünket. A pirított kenyér könnyebben emészthető, mert a bélbe kerülve kevésbé ragad a bélfalra és a bélbolyhok közé. Ezért is ajánlott a pirítósok, kétszersültek fogyasztása bélhurut, bélgyulladás, de akár egy érzékenyebb gyomrú ember számára is. A pirítós egy igazi Jolly Joker… Tovább »
Gondoltad volna, hogy a pirítós gyógyít?
Gondoltad volna, hogy a pirítós gyógyít? Már beszéltünk arról, egy előző cikkünkben, milyen fontos, hogy pirítsuk meg a kenyerünket. A pirított kenyér könnyebben emészthető, mert a bélbe kerülve kevésbé ragad a bélfalra és a bélbolyhok közé. Ezért is ajánlott a pirítósok, kétszersültek fogyasztása bélhurut, bélgyulladás, de akár egy érzékenyebb gyomrú ember számára is. A pirítós egy igazi Jolly Joker… Tovább »
Miért pirítsuk a kenyeret ? A kenyér két okból fogyasztható pirítva, de természetesen nem megégetve…. Az élesztővel készült kenyerekben a gombaspórák kemény burokban vannak megbújva és emiatt, még sajnos a magas hő hatására sem pusztulnak el. Sütés után már néhány óra múlva “felélednek”, de a pirítással tudjuk az aktivitásukat visszaszorítani . Ezért használunk pl. kenyérdarabot…